Beneficiile consumului de avocado
Consumul de avocado ajută la combaterea sindromului metabolic, precum şi la reducerea riscului unor afecţiuni, inclusiv bolile cardiovasculare şi diabetul de tip 2, nivelul crescut de colesterol şi obezitate.
Articol editat de cristina.rusu, 12 mai 2017, 06:00
Cercetătorii au făcut o analiză a 100 de studii publicate despre modul în care consumul de avocado poate influenţa metabolismul.
Concluziile au fost că fructele de avocado împreună cu uleiul extras din coaja sa protejează inima, reduc colesterolul, hipertonia şi ajută la pierderea kilogramelor în plus.
Dieta bogată în avocado a avut un efect pozitiv asupra colesterolului bun HDL şi a scăzut nivelul de colesterol rău LDL. Acest lucru este important, deoarece nivelurile mari de colesterol LDL sunt unul dintre indicatorii de risc de boli cardiovasculare.
Cercetătorii au remarcat faptul că fructele de avocado pot reduce hipertensiunea arterială și riscul de obezitate și de diabet zaharat de tip 2, elemente critice în lupta împotriva sindromului metabolic.
Majoritatea studiilor s-au concentrat asupra consumului fructului de avocado, însă unele studii au analizat şi efectele benefice produse de uleiul, sâmburii și chiar coaja acestui fruct.
Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces în Statele Unite, peste 600.000 anual. Experţii recomandă exerciții fizice regulate, evitarea fumatului, monitorizarea tensiunii arteriale și consultarea medicului în mod regulat.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.