Lucruri inedite despre ravioli
Ravioli sunt paste gustoase, unul dintre felurile preferate de mâncare, nu numai pentru italieni, ci şi pentru o mare parte din populația lumii.
Articol editat de cristina.rusu, 12 mai 2017, 10:00
Există sute de moduri de a servi și de a pregăti această mâncare delicioasă: cu carne tocată, cu legume, cu smântână sau sos de roșii, ravioli sunt potrivite pentru a le mânca în orice moment.
Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre aceste paste.
Pentru prima dată, ravioli au fost preparate de un bucătar din Veneția în secolul al 14-lea. De obicei, aceste paste sunt fierte și servite cu sos condimentat.
În unele părți ale Italiei, ravioli se gătesc direct în sos. Aluatul se prepară foarte ușor – ouă, făină, sare, ulei de măsline şi apă. Dimensiunea clasică a pastelor este de mărimea unei linguri.
În India, ravioli sunt cunoscute sub denumirea de „Guiya”, mâncare tradiţională, preparată cu o umplutură dulce, fructe uscate, zahăr și amestec de condimente.
În Rusia, ravioli sunt numite „pelmeni”. Recordul mondial pentru cele mai multe ravioli pregătite a fost înregistrat la Sankt Petersburg, în anul 2013.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.