Roşiile româneşti se ieftinesc
Roşiile româneşti, care au ajuns în pieţe şi în supermarket-uri, au început să se ieftinească. 200 de tone au fost deja distribuite în Bucureşti şi în 12 judeţe.
Potrivit ministrului Agriculturii preţul pentru un kilogram variază între 6 lei în zona Arad şi 12 lei la Bucureşti. Acum 10 zile în Capitală, pentru roşile crescute la noi, producătorii cereau şi 25 de lei.
Cantitatea ajunsă pe piaţă a crescut semnificativ datorită programului guvernamental ” Tomate 2017″, a spus ministrul Petre Daea. El a precizat că toţi producătorii de roşii care au primit subvenţii sunt verificaţi, iar tomatele sunt testate înainte de a ajunge la vânzare.
Pentru roşiile timpurii, producătorii primesc o subventie de 3.000 de euro la hectar. Ca să ia aceşti bani, ei trebuie să obţina o productie de cel putin 2 kilograme pe metru patrat şi să vândă în perioada ianuarie – mai şi noiembrie – decembrie cel puţin 2 tone.
Articol editat de Camelia Velțan, 13 mai 2017, 09:51 / actualizat: 16 mai 2017, 15:52
Radio România Actualităţi