Pentru a salva planeta, oamenii ar trebui să mănânce insecte
În opinia cercetătorilor britanici, reducerea populaţiei de insecte de pe Terra ar putea scădea semnificativ efectul de seră care provoacă creşterea temperaturilor la nivelul întregii planete.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 mai 2017, 06:00 / actualizat: 19 mai 2017, 14:44
Oamenii de ştiinţă britanici mai susţin că gândacii şi cărăbuşii sunt gustoşi şi hrănitori, datorita nivelului ridicat de proteine şi nivelului scăzut de colesterol. Aceste insecte au un aport caloric similar cu cel al cărnii de pasăre sau de porc. Renunţarea la consumul de carne de pasăre şi de porc ar permite eliberarea de la prelucrare a 1,6 miliarde de hectare de terenuri agricole.
La nivel global, păşunile ocupă de două ori mai mari suprafeţe decât suprafeţele cultivate, iar animalele domestice consumă aproximativ o treime din totalul culturilor obţinute. Pentru creşterea animalelor se foloseşte în exces apa dulce, care ajunge apoi în canalele de acumulare, poluând astfel mediul înconjurător. Toate aceste fenomene afectează în mod negativ mediul înconjurător.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.