Roşiile pot încetini dezvoltarea cancerului de stomac
Roşiile ar putea încetini dezvoltarea cancerului de stomac, însă ar trebui să fie consumate întregi, susţin oamenii de știință italieni.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 mai 2017, 06:00
Descoperirea va oferi posibilitatea realizării unor cercetări cu privire la modalitatea de prevenire a cancerului de stomac, precum și modul în care pot fi folosite dietele în sprijinul tratamentelor normale.
Rezultatele oamenilor de ştiinţă de la Centrul de Cercetări Oncologice din Mercogliano, Italia, arată că roşiile reduc capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi și de a se dezvolta, putând chiar să le distrugă. Experții au lucrat cu extracte de soiuri de roşii San Marzano și Corbarino, care sunt comune în Italia. Această descoperire contrazice rezultatele studiilor de până în prezent, potrivit cărora beneficiile roșiilor se datorau unor compuși specifici, cum ar fi licopenul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.