Scorţişoara sporește vitalitatea și prelungește viața
Cercetătorii americani au stabilit că scorțișoara are multiple beneficii pentru sănătate, fiind remediul perfect care poate face minuni pentru a avea un aspect tânăr al pielii.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 mai 2017, 06:00
Scorțișoara este un condiment care nu doar că ne ajută să slăbim, dar și întinerește organismul, susțin noile studii ale cercetătorilor în biochimie de la Universitatea din Ohio de Nord din Statele Unite.
Consumul acestui condiment stimulează centrul metabolic din organism datorită căruia se produc o serie de schimbări favorabile în organism. Grație conținutului de antioxidanți, scorțișoara acționează ca o sursă de ardere a grăsimilor și de întinerire a organismului.
Pentru a avea un efect favorabil asupra organismului, este necesar ca acest condiment să fie consumat nu mai puțin de câte un gram de scorțișoară pe zi, relatează Oane.ws.
Oamenii de știință de la Centrul de Studii Medicale a Universității Rush din Chicago (SUA) au anunțat recent că scorțișoara contribuie la memorarea mult mai rapidă a informațiilor. Condimentul ajută organismul să elimine anumite substanțe care fac creierul să fie mult mai receptiv și mai flexibil la schimbări. De menţionat că scorțișoara protejează creierul de la apariția bolii Parkinson.
Scorțișoara are un rol esenţial în ceea ce priveşte răcorirea organismului, fiind extrem de populară în țările cu climă toridă.
Oamenii consumă scorțișoara de peste 4.000 de ani, ea fiind pomenită pentru prima dată în Vechiul Testament.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.