Ascultă Radio România Cluj Live

Scorţişoara sporește vitalitatea și prelungește viața

Cercetătorii americani au stabilit că scorțișoara are multiple beneficii pentru sănătate, fiind remediul perfect care poate face minuni pentru a avea un aspect tânăr al pielii.

arome
Foto: Scorţişoara sporește vitalitatea și prelungește viața

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 mai 2017, 06:00

Scorțișoara este un condiment care nu doar că ne ajută să slăbim, dar și întinerește organismul, susțin noile studii ale cercetătorilor în biochimie de la Universitatea din Ohio de Nord din Statele Unite.

Consumul acestui condiment stimulează centrul metabolic din organism datorită căruia se produc o serie de schimbări favorabile în organism. Grație conținutului de antioxidanți, scorțișoara acționează ca o sursă de ardere a grăsimilor și de întinerire a organismului.

Pentru a avea un efect favorabil asupra organismului, este necesar ca acest condiment să fie consumat nu mai puțin de câte un gram de scorțișoară pe zi, relatează Oane.ws.

Oamenii de știință de la Centrul de Studii Medicale a Universității Rush din Chicago (SUA) au anunțat recent că scorțișoara contribuie la memorarea mult mai rapidă a informațiilor. Condimentul ajută organismul să elimine anumite substanțe care fac creierul să fie mult mai receptiv și mai flexibil la schimbări. De menţionat că scorțișoara protejează creierul de la apariția bolii Parkinson.

Scorțișoara are un rol esenţial în ceea ce priveşte răcorirea organismului, fiind extrem de populară în țările cu climă toridă.

Oamenii consumă scorțișoara de peste 4.000 de ani, ea fiind pomenită pentru prima dată în Vechiul Testament.

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate