Brânza mucegăită și mazărea țin bolile departe de noi
Brânza mucegăită și mazărea ne apără în special de cancerul hepatic, susțin cercetătorii.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 mai 2017, 06:00
Potrivit oamenilor de știință, cele două alimente conțin spermidină. Spermidina ar putea fi marea descoperire din ultimii ani în domeniul tratamentelor împotriva cancerului hepatic. Substanța respectivă administrată în concentrație mare reduce riscul apariției cancerului hepatic și dezvoltarea tumorilor maligne.
Spermidina se mai regăsește în ciuperci și în porumb. Cercetătorii au efectuat o serie de teste pe cobai, adăugând această substanță în alimentația lor zilnică. După cum au constatat oamenii de știință, spermidina prevenea apariția cancerului la ficat la şoarecii care aveau această predispoziție. De asemenea, la aceşti cobai creștea cu 25% durata de viață, în cazul în care li se administra substanța.
În cazul oamenilor, dacă li se administrează substanța respectivă, atunci ei pot trăi până la o sută sau chiar mai mulți ani. Curios este faptul că durata de viață creștea semnificativ în special la șoarecii care primeau această subsanță încă de la vârstă fragedă. Chiar și cei care primeau mai târziu substanța, trăiau cu 10% mai mult, comparativ cu restul cobailor cărora nu li se administra spermidina, relatează MED daily.
Potrivit unei descoperiri recente, cașcavalul tare poate proteja dantura de carii. Important este de reținut faptul că persoanele care doresc să slăbească ar trebui să consume lactate cu un conținut ridicat de grăsimi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.