Mai scriu ziariştii cu pixul sau stiloul?
Pentru jurnalişti, a apus vremea când informaţiile transmise la conferinţele de presă, la diverse evenimente ori cu prilejul documentărilor făcute pe teren, erau scrise în carneţele, agende sau pe tot felul de foi. Tehnologia modernă îi ajută să fie mult mai operativi.
Articol editat de , 30 mai 2017, 15:25
Dotaţi cu telefoane inteligente sau cu tablete, ziariştii din Satu Mare aproape că au uitat să folosească pixul. Aşa spun ei şi recunosc – cu sau fără regrete – că de când nu mai folosesc pixul, reuşesc doar cu dificulate să-şi descifreze propriul scris:
– Nu, mai scriu cu mâna! Am telefon inteligent şi toate notiţele le scriu aici, la fel şi ştirile pe care trebuie să le trimit repede!
– Din când în când scriu cu mâna. Mai rar decât la computer, dar se întâmplă. Am constatat că de când folosesc mai mult tastatura computerului sau a laptopului, scrisul meu de mână a devenit indescifrabil.
Există totuşi ziarişti care nu au uitat să folosească instrumentele de scris precum creionul, pixul sau stiloul. Ei au copii în clasele primare, iar asta îi determină să nu uite să scrie şi altfel decât folosind tastarura:
– Da. scriu foarte des cu mâna. Notiţe, tot felul de chestii pe care vreau să le ţin minte. Însă, cel mai mult scriu cu mâna când gemenii mei, care sunt în clasele primare, au teme de făcut şi îi supraveghez.
– Nu, nu am uitat să scriu cu mâna, deşi e mai comod şi mai operativ cu tastatura. Am un copil la şcoala, facem temele împreună.
În timp ce redactam acest material, m-am întrebat cât mi-ar fi luat să-l scriu folosind metodele clasice. Probabil câteva minute. Dar ar fi fost foarte greu să descifrez mai apoi ce am scris.
Stela Tudor
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.