Cel mai indicat mod de a păstra șampania
Şampania se ţine în frigider pentru o perioadă limitată
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 31 mai 2017, 06:00
Specialista în vinuri Marie-Christine Osselin ne recomandă să nu ţinem șampania mult timp în frigider, deoarece gustul băuturii poate fi afectat.
Sticla nu trebuie depozitată mai mult de 1-2 zile în frigier, înainte de a fi deschisă. Păstrarea sa la temperaturi joase pentru o perioadă lungă provoacă modificări ale plutei din care este confecţionat dopul sticlei.
Potrivit specialistei, frigiderele moderne acționează ca veritabile „uscătoare”. Lipsa de umiditate din acestea usucă pluta. În consecință, șampania începe să se oxideze rapid şi îşi pierde buchetul. Cel mai indicat este ca vinurile spumante să fie depozitate într-un loc răcoros şi întunecat, la o temperatură constantă. Este mai indicat ca sticla cu şampanie să fie pusă într-un recipient cu gheață, imediat înainte de consum.
Sticla trebuie să fie răcită cu 15-20 de minute înainte de a fi deschisă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.