Două alimente care pot declanşa depresia
Persoanele care consumă în exces carne şi ciocolată suferă cel mai des depresie, la această concluzie au ajuns cercetătorii spanioli.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 iunie 2017, 06:00
Multe persoane sunt expuse la depresie, în funcţie de anotimp. Cu toate acestea, nu doar vremea de afară poate fi de vină pentru stările depresive constante. De multe ori, chiar şi atunci când vremea este frumoasă putem face depresie. Motivul ar putea fi alimentele pe care le consumăm.
Cercetătorii spanioli au efectuat în acest sens un studiu la care au luat parte 15.000 de voluntari. Pe parcursul a zece ani au urmărit dieta acestor persoane. În afară de monitorizarea alimentelor consumate, au fost efectuate numeroase analize şi teste privind starea generală de sănătate a acestor persoane. În finalul experimentului, s-a constatat că depresia sau alte boli psihice se declanşau în mod special la acele persoane care consumau în mod frecvent şi în cantităţi mari carne şi ciocolată. S-a stabilit că aceste două alimente, consumate în exces, sunt capabile să creeze un dezechilibru psihic în organism. Cu alte cuvinte, aceste alimente declanşează o stare depresivă, titrează Planet Today.
S-a mai observat că persoanele care consumau aceste alimente luau preparate medicale care să contracareze efectele alimentelor. Cercetătorii declarau anterior că de fapt ciocolata conţine substanţe capabile să menţină creierul uman sănătos şi să combată bolile vârstei a treia, cum ar fi Boala Alzheimer.
Cercetătorii spanioli recomandă să consumăm până la 100 de grame de ciocolată pe zi. Aceasta va reduce riscul de îmbolnăvire a inimii, iar cacao va menţine funcţiile cognitive chiar şi la vârste înaintate şi va contribui la menţinerea sănătăţii mintale pe termen lung.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.