Ascultă Radio România Cluj Live

Două alimente care pot declanşa depresia

Persoanele care consumă în exces carne şi ciocolată suferă cel mai des depresie, la această concluzie au ajuns cercetătorii spanioli.

ciocolata staniol
Foto: Două alimente care pot declanşa depresia

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 iunie 2017, 06:00

Multe persoane sunt expuse la depresie, în funcţie de anotimp. Cu toate acestea, nu doar vremea de afară poate fi de vină pentru stările depresive constante. De multe ori, chiar şi atunci când vremea este frumoasă putem face depresie. Motivul ar putea fi alimentele pe care le consumăm.

Cercetătorii spanioli au efectuat în acest sens un studiu la care au luat parte 15.000 de voluntari. Pe parcursul a zece ani au urmărit dieta acestor persoane. În afară de monitorizarea alimentelor consumate, au fost efectuate numeroase analize şi teste privind starea generală de sănătate a acestor persoane. În finalul experimentului, s-a constatat că depresia sau alte boli psihice se declanşau în mod special la acele persoane care consumau în mod frecvent şi în cantităţi mari carne şi ciocolată. S-a stabilit că aceste două alimente, consumate în exces, sunt capabile să creeze un dezechilibru psihic în organism. Cu alte cuvinte, aceste alimente declanşează o stare depresivă, titrează Planet Today.

S-a mai observat că persoanele care consumau aceste alimente luau preparate medicale care să contracareze efectele alimentelor. Cercetătorii declarau anterior că de fapt ciocolata conţine substanţe capabile să menţină creierul uman sănătos şi să combată bolile vârstei a treia, cum ar fi Boala Alzheimer.

Cercetătorii spanioli recomandă să consumăm până la 100 de grame de ciocolată pe zi. Aceasta va reduce riscul de îmbolnăvire a inimii, iar cacao va menţine funcţiile cognitive chiar şi la vârste înaintate şi va contribui la menţinerea sănătăţii mintale pe termen lung.

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate