Cele mai utilizate condimente din lume
Mâncarea nu ar fi cu nimic specială fără condimente, iar fiecare colţ al lumii are preferințele sale.
Articol editat de cristina.rusu, 10 iunie 2017, 06:00
Acestea sunt combinații unice specifice pentru diverse bucătării care conferă individualitate și gust aparte.
Fiecare țară are diferite ierburi și condimente, preferate în arta culinară și populare în rândul populației.
Iată care sunt cele mai frecvent utilizate condimente în anumite colțuri ale lumii.
Spania – ulei de măsline, piper şi usturoi; Tunisia – chili, coriandru, chimen; Italia – ulei de măsline Italia, roșii, pătrunjel; India – boia de ardei, nucă de cocos, muștar; Yemen – pătrunjel, usturoi, cardamom; Provence (Franța) – ulei de măsline, cimbru, salvie. Iran – mentă, usturoi, pătrunjel; Pakistan – ghimbir, muștar, cardamom; Mexic – chili, roșii, lime; Franța – vin, busuioc, usturoi; Japonia – cuișoare, mărar, wasabi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.