Topul alimentelor necesare pentru sănătatea părului
Părul cărunt a devenit o mare problemă pentru milioanele de femei din întreaga lume.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 11 iunie 2017, 06:00
Medicul dermatolog și profesor Sara Ellison de la Universitatea Victoria, British Columbia, Canada, susține că starea de sănătate a părului nostru depinde în mare măsură de dieta alimentară pe care o urmăm. Soluțiile de styling pot rezolva doar aparent problemele.
Lipsa de minerale esențiale și vitamine din alimentație pot face părul fragil și tocit. Ca urmare, tratamentul trebuie început cu efectuarea unor analize de sânge și cu studierea cu atenție a dietei alimentare. Părul nostru are nevoie în permanență de proteine, zahăr, vitamine și minerale.
Oamenii de ştiinţă susţin că nucile grecești conţin multe substanţe nutritive pentru organismul uman și pot preveni încărunțirea părului, relatează Meddaily. Acest tip de nuci trebuie neapărat să fie inclus în alimentaţia de zi cu zi. Potrivit oamenilor de ştiinţă din Pennsylvania, valoarea nucilor se datorează conținutului ridicat de vitamina E, acizii grași omega, antioxidanţi, cantitatea cărora în nucile grecești este mult mai ridicată. De asemenea, aceste nuci conțin cupru, care este foarte important pentru prelucrarea melaninei, pigmentul părului.
Lipsa cuprului în organism este cauza cea mai frecventă a apariției părului cărunt. În general părul constă în proporție de 90% din proteină. De aceea, proteinele nu trebuie să lipsească din dieta noastră alimentară. Specialiștii atrag atenția noastră asupra Quinoa, o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niște sfere mici, galbene și turtite. Acest aliment este o sursă de aminoacizi, inclusiv de lizină, care este nelipsit din majoritatea șampoanelor recomandate în cazul căderii părului.
Firul subțire și fragil de păr poate fi cauza lipsei fierului în organism. Cea mai bună sursă de fier poate fi carnea roșie și lintea. Ouăle sunt foarte bune pentru o mască hrănitoare pentru păr, pentru că ele conțin vitamina D și B și botină, care contribuie la producerea keratinei, care face firul de păr mult mai elastic și mai puternic. Pielea capului devine uscată, fiind rezultatul lipsei de zinc. Zincul stimulează funcțiile glandelor sebacee. Zincul se regăsește în stridii, crabi, raci, semințele de dovleac.
Pentru a-i da părului nostru un luciu de invidiat ar trebui să includem în dieta noastră cereale integrale, care conțin zinc, fier și minerale. Părul are nevoie de o protecție împotriva radicalilor liberi, ca urmare din dieta noastră nu trebuie să lipsească produsele cu vitamina C, care este extrem de importantă în formarea colagenului.
Ca urmare, ar trebui să consumăm ardei iute, portocale, căpșuni, roșii și brocoli.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.