Biblioteca privată de lângă Cluj primește gratuit copiii
La 10 kilometri de Cluj există cea mai mare bibliotecă privată cu carte pentru copii, din Transilvania. Chiar dacă este privată, intrarea este gratuită. Este investiția Biancăi Meteruță, o mamă care știe că educația copilului este cel mai de valoare dar pe care îl pot face părinții.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 15 iunie 2017, 06:00 / actualizat: 16 iunie 2017, 11:44
Bianca Mereuță și-a dorit cărți bune pentru Alex, băiețelul ei. Și-a dorit un loc special în care să regăsească armonia căminului și în care să se poată bucura de cele mai frumoase povești, împreună cu puiul ei.
Apoi, din dorința de a avea cele mai bune căți cu cele mai frumoase ilustrații, Bianca a început să se documenteze pe internet și așa a apărut grupul Ce le citim copiilor, unul dintre cele mai mari grupuri de Facebook, cu 26.000 de membri.
Se pare că, de când a început să-și trăiască visul, Biancăi i s-au întâmplat toate la superlativ.
“Ce le citim copiilor” este un grup pentru copii mici si mari care cred ca lectura si timpul acordat acesteia are un rol esential în formarea viitorului adult. Am creat acest grup ca spațiu în care să povestim despre cărțile pe care le citim copiilor noștri, ca loc unde să ne recomandăm lecturi ce generează sens. Cu fiecare lectură, copilul va descoperi lumi pe care înainte nu le cunoștea. Fiecare personaj, fiecare acțiune, fiecare literă și fiecare linie vor crea sensul. (Bianca Mereuță)
Biblioteca Ce le citim copiilor este una privată. Ea conține peste 4000 de volume în limbile română, engleză, italiană, germană, chineză și japoneză. 90% din volume sunt de valoare. Este vorba despre cărți cu ilustrații și mesaj de calitate pentru copii.
La Biblioteca Ce le citim copiilor vin părinți cu copii, se citesc povești și se organizează evenimente ce țin de carte. Grupul de facebook Ce le citim copiilor este în atenția Biancăi, aproape în fiecare zi. Aici se postează informații despre noi apariții, se discută despre cele mai potrivite povești, în funcție de vârstă și se mai fac și achiziții de carte de copii, la ofertă.
Cea mai mare parte din bibliotecă este investiția Biancăi Mereuță. Ea a amenajat cu raft la parterul casei și a umplut rafturile cu cărți cumpărate de ea. Au mai existat și câteva edituri care au început să o ajute, dar și doi prieteni devotați, Tudor Bârtaș și Adriana Potrache care o ajută la bibliotecă, de fiecare dată când are nevoie.
Biblioteca privată Ce le citim copiilor, din comuna Florești este deschisă gratuit părinților și copiilor, lunea și miercurea, conform unui program comunicat în fiecare lună pe grupul cu același nume.
Bianca Mereuță își dorește creșterea proiectului până când acesta se va autofinanța și are un plan bun în acest sens, iar planul nu include o taxă de intrare.
Studiile recomandă ca durata lecturii în familie să fie de 30-40 de minute pe zi.
Alina Nechita
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.