Prea mulţi cartofi prăjiţi reduc speranța de viață a oamenilor
Consumul de prea mulţi cartofi prăjiţi reduce speranța de viață a oamenilor, afirmă un nou studiu american. Acest lucru se datorează compoziției foarte grase a cartofilor, dar şi stilului de viață al celor care consumă mari cantităţi de cartofi prăjiţi.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 iunie 2017, 06:00
În cazul celor care mănâncă mai mult de două porții de cartofi prăjiţi pe săptămână, probabilitatea unui deces prematur ar fi de două ori mai mare, potrivit specialiştilor în nutriţie şi în neuroştiinţe care au efectuat un studiu pe un eşantion de 4.400 de persoane. Acesta a fost publicat pe 7 iunie în American Journal of Clinical Nutrition.
Rezultatele lui demonstrează o legătură între consumul frecvent de cartofi prăjiţi (mai mult de două ori pe săptămână) și numărul de decese premature. Doi factori pot explica acest rezultat. Conținutul ridicat de grăsime al cartofilor poate provoca boli grave, cum ar fi unele tipuri de cancer, obezitate, diabet sau boli neurodegenerative. Apoi, marii amatori de cartofi prăjiţi ar tinde să aibă un stil de viață mai puţin sănătos decât media oamenilor, ceea ce conduce, de asemenea, la riscul de boli grave.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.