Tocătorul de bucătărie, periculos pentru sănătate
Potrivit experţilor, curățarea necorespunzătoare a tocătorului de bucătărie poate fi periculoasă pentru sănătate.
Articol editat de cristina.rusu, 22 iunie 2017, 15:00
Spălarea tocătoarelor cu apă caldă şi detergent de vase nu este suficientă pentru prevenirea intoxicațiilor alimentare, mai ales în timpul verii.
În cazul în care tocătorul a fost utilizat pentru tăierea cărnii crude, creşte pericolul de intoxicații alimentare provocate de bacterii cum ar fi E.coli și Salmonella.
Specialiştii susţin că cel mai eficient mod de a distruge agenții patogeni alimentari este curățarea instrumentelor de bucătărie cu clor.
Potrivit „Reader Digest“, o altă opțiune este frecarea tocătorului cu o pastă obţinută din bicarbonat de sodiu, sare și apă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.