Idei pentru micul dejun al copiilor
Un mic dejun echilibrat include produse lactate și cereale, fructe, ouă. Copiii care servesc micul dejun în mod regulat învaţă şi reţin mai uşor informaţiile noi, care, la rândul lor, duc la o performanță mai bună în școală.
Articol editat de cristina.rusu, 28 iunie 2017, 06:00
Ei au, de asemenea, multe alte avantaje, cum ar fi aportul zilnic mai mare de fructe și legume, obiceiuri alimentare mai bune și o greutate sănătoasă.
La polul opus se află copiii care sar peste masa de dimineaţă şi se simt de multe ori obosiţi, iritaţi şi neliniştiţi.
Iată câteva idei sănătoase selectate din lumea întreagă pentru un mic dejun sănătos al celor mici.
În Japonia, copiii mănâncă de multe ori orez la micul dejun, care se combină cu piure din soia fermentată, denumit „nato”.
Cerealele sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai comune produse potrivite pentru micul dejun.
În China, cerealele au propria lor versiune, numită „kongi” (terci de orez), adesea combinat cu tofu şi un anumit tip de carne.
În Israel, cel mai des întâlnit mic dejun constă în ouă, sos de roșii și ceapă.
În Italia, croissant-ul franţuzesc a fost înlocuit de un corn mai dens ca textură şi mai dulce.
În Finlanda, se consumă foarte des la micul dejun un terci din cereale combinate cu afine.
În Turcia, pâinea, ouăle, măslinele, brânzeturile, mierea și gemurile nu lipsesc din meniul de dimineaţă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.