Când poliţiştilor nu le pasă: Indicator rutier ignorat timp de zece ani, nicio amendă aplicată!
Un indicator rutier cu semnificaţia Accesul Interzis, amplasat în zona centrală a municipiului Satu Mare, a fost ignorat timp de zece ani de conducătorii auto.
Articol editat de , 29 iunie 2017, 06:00
Pentru că poliţiştii nu au reacţionat la încălcarea regulilor, zona destinată exclusiv circulaţiei pietonale a fost transformată în parcare. După zece ani, conducerea Primăriei a decis în sfârşit să ia măsuri.
Timp de zece ani, indicatorul rutier cu semnificaţia Accesul Interzis a fost ignorat de conducătorii auto.
Amplasat pe bulevardul Transilvania, la intrarea într-o zonă exclusiv pietonală, dacă poliţiştii nu ar fi fost nepăsători, indicatorul ar fi trebuit să-i împiedice pe şoferi să-şi parcheze autoturismele exact lângă localurile şi terasele pe care le frecventează.
Pentru ca Primăria să intervină în sfârşit, în sensul blocării accesului autoturismelor în zonă, a fost nevoie să se producă un incident neplăcut, care s-ar fi putut solda cu rănirea mai multor persoane: un sătmărean supărat şi având permisul de conducere suspendat, a intrat cu maşina într-una dintre terase şi a făcut-o praf.
Primarul Kereskenyi Gabor:
Cred că sunt mai mult de zece ani de când există acolo acel indicator rutier! Însă, poliţiştilor nu le-a păsat, astfel că zona aceea pietonală a fost transformată în parcare. (Kereskenyi Gabor)
Sătmărenii apreciază măsura luată de conducerea Primăriei şi, asemeni edilului şef, sunt de părere că legea a fost încălcată timp de zece ani pentru că poliţiştii au închis ochii cu bună ştiinţă:
– În sfârşit! Bine că s-au gândit cei de la Primărie să blocheze accesul maşinilor. Dacă poliţiştii nu au aplicat amenzi pentru nerespectarea indicatorului, bine că reacţionează măcar Primăria!
– Foarte bine! Şmecherii care şi-au parcat maşinile fix lângă terasele unde stăteau toată ziua, au fost protejaţi de poliţişti, altfel s-ar fi lăsat cu amenzi!
– Da, am văzut că au dispărut maşinile parcate pe pietonal. Aşa mai putem şi noi ieşi cu copiii şi cu nepoţii, avem pe unde să trecem.
Pentru că indicatorul rutier s-a dovedit a fi ineficient, deşi este vizibil, accesul în zona pietonală a fost blocat prin amplasarea unor gradene.
Primarul Kereskenyi Gabor precizează că după reabilitarea zonei, inclusă în planul de refacere a infrastructurii din centrul nou, gradenele vor fi înlocuite cu stâlpi retractabili:
Reabilităm zona, după care înlocuim acele gradene cu stâlpi retractabili, astfel că accesul maşinilor va fi interzis în continuare. (Kereskenyi Gabor)
Întrebaţi dacă au intervenit pentru sancţionarea celor care au încălcat legea timp de zece ani, reprezentanţii Biroului Rutier spun că asta era treaba Poliţiei Locale. Iar poliţiştii locali spun că era treaba Poliţiei Rutiere.
Stela Tudor
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.