Cel mai rapid mod de răcire a berii
Cel mai rapid mod de răcire a berii calde este să punem sticlele într-o găleată cu gheață, peste care presărăm sare. Metoda a fost demonstrată pe Youtube de doi bloggeri.
Articol editat de cristina.rusu, 29 iunie 2017, 15:00
Ei au testat două moduri de răcire rapidă.
Prima dată, au pus peste cutiile cu bere prosoape de bucătărie umede, apoi le-au băgat în congelator. În cel de-al doilea experiment, au pus berea într-o găleată din metal, umplută până la refuz cu gheață și apă și apoi au adăugat o ceașcă de sare.
Congelatorul și prosoapele umede de bucătărie nu au fost eficiente, deoarece berea avea o temperatură de 22 grade Celsius după 10 minute.
În schimb, sarea și gheața au reușit să aducă temperatura berii la doar un grad Celsius, în cele 10 minute.
Secretul metodei de succes este că sarea topește gheața, însă reduce şi temperatura apei, pentru că punctul de îngheț al apei sărate este mai scăzut, de circa minus 2 grade Celsius. Acest lucru înseamnă că apa poate ajunge sub 0 grade înainte de a îngheţa.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.