Încălzirea globală va afecta calitatea cafelei?
Încălzirea globală ar putea duce la o scădere considerabilă a calității cafelei și, prin urmare, la un deficit pe piață, indică cercetări recente publicate în revista „Nature”.
Articol editat de cristina.rusu, 29 iunie 2017, 12:00
Experții subliniază că încălzirea va duce la o coacere mai rapidă a boabelor de cafea, ceea ce le-ar putea face mai puțin parfumate.
Etiopia, al cincilea producător de cafea din lume, ar putea pierde 60% din suprafața adecvată pentru cultivarea cafelei, din cauza schimbărilor climatice.
Motivul este reducerea cantității de precipitații, însoțită de o creștere a temperaturii. În țara africană săracă, 15 milioane de persoane (aproximativ 16% din populație) se ocupă cu cultivarea cafelei.
Vânzările de cafea în străinătate asigură un sfert din veniturile din export ale Etiopiei. Potrivit informaţiilor World Coffee Research, până în anul 2050, cererea de cafea se va dubla, în timp ce zonele de plantații se vor reduce.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.