Istoria Clujului reflectată în Arhivele Bibliotecii Central Universitare – ep.30
Întâlnirea de săptămâna aceasta cu domnul Felix Ostrovschi, de la Biblioteca Centrală ne oferă un material publicat în ziarul „Biruinţa”, din 26 mai 1929 care ne prezintă situaţia Spitalului epidemic de infecţii din Cluj, un edificiu văzut pentru acea perioadă ca şi o ruşine a secolului, care nu putea servi de fală edililor oraşului.
Articol editat de cristina.rusu, 1 iulie 2017, 06:00
Vom putea urmări astfel, unde era amplasat acest spital, cum a fost el construit şi modalităţile de organizare şi funcţionare la începutul anilor `30.
Şi tot acum, vom afla şi „păţaniile” prin care trece un primar din Banat, care în anul 1927 se vedea îndrăgostit de două femei.
Rămânând în tabloul aceluiaşi an, 1927, aflăm că prefectura poliţiei din Cluj a emis o ordonanţă prin care se interzice cu desăvârşire dansul în cafenele.
Motivele care au făcut necesară emiterea unei astfel de ordonanţe, precum şi efectele pe care le-a produs la începutul anilor `30 ai Clujului interbelic le vom afla cu ajutorul materialelor prezentate ca de fiecare dată de invitatul nostru.
Felix Ostrovschi
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.