Ascultă Radio România Cluj Live

Oglinda Selfie

Moda fotografiilor selfie a ajuns atât de populară, încât poate fi adoptată de oricine dispune de un telefon inteligent şi nu rezistă tentaţiei de-a le arăta prietenilor unde se află şi ce face.

Oglinda Selfie

Articol editat de , 5 iulie 2017, 06:00

Rezultatul poate fi văzut apoi pe paginile reţelelor de socializare, însoţit inevitabil de like-uri şi comentariile de rigoare: eşti frumi, wow ce tare, eşti cool, ş.a.m.d.

Însă, tehnologia nu bate pasul pe loc. Iar dacă eşti la o nuntă sau o petrecere privată, ai să constaţi cu surprindere că a apărut ceva nou, inedit, mult mai interesant şi foarte amuzant: oglinda selfie!

Apărut în Statele Unite ale Americii de aproximativ un an, iar în România din luna septembrie anul trecut, conceptul Oglinda Selfie este folosit în Satu Mare din luna martie a.c. Iar cea care l-a propus sătmărenilor este Ana Alcazar, unul dintre cei mai bine cotaţi artişti fotografi.

Ana are 36 de ani şi este omul pe care îl îndrăgeşti imediat: deschisă, pozitivă, mereu zâmbitoare şi foarte sociabilă. Însă, dincolo de toate acestea se află profesionistul îndrăgostit iremediabil de arta fotografică, iar acest lucru se răsfrânge în fotografiile uimitoare pe care le realizează.

Cum toate au un început, pentru Ana începutul a fost în timpul liceului, în clasa a X-a. Ce-a urmat apoi, ne povesteşte chiar ea:

Eram în clasa a X-a când tatăl meu, care era fotograful familiei, mi-a dăruit apartul lui foto, un Zenit. Mi-a făcut un scurt instructaj şi mi-a explicat ce înseamnă elementele de bază ale fotografiei, cum ar fi diafragma sau viteza de expunere. Aşa am început. Făceam poze colegilor, am realizat fotografiile şi albumul pentru absolvirea clasei a XII-a.

Apoi am plecat la Cluj Napoca, la facultate, şi am urmat Istoria Artei. Aceea a fost perioada în care, pentru că erau foarte multe noţiuni teoretice, am cam uitat de fotografie. La un moment dat, când am simţit că îmi lipseşte practica artei, m-am întors la fotografie şi am început prin a mă înscrie la Universitatea de Arte.

A intervenit apoi curiozitatea şi dorinţa de-a face mai mult, după ce fratele meu, care era fotograf pe un vas de croazieră, mi-a povestit ce înseamnă asta. Mi-am spus imediat: vreau şi eu! Iar astfel am ajuns în Statele Unite ale Americii, iar apoi ca fotograf pe diferite vase de croazieră (Ana Alcazar).

După ce a cutreierat lumea şi a imortalizat-o cu ajutorul aparatului foto, Ana a revenit acasă, în Satu Mare. Şi-a întemeiat o familie, iar împreună cu soţul ei – un peruan care stăpâneşte subtilităţile limbii române mai bine chiar ca un român sadea – au doi copii minunaţi – o fetiţă şi un băiat, gemeni.

Datorită profesionalismului şi seriozităţii, ea este solicitată la numeroase evenimente, iar asta o obligă să fie la curent cu noutăţile din domeniul în care lucrează.

Oglinda selfie este cel mai nou concept pe care Ana Alcazar l-a adus în Satu Mare:

Este o oglindă de mărime naturală care fotografiază şi scoate poza pe loc. Este touch screen, cu animaţii interactive – adică îţi spune să zâmbeşti, te laudă că eşti frumos.

Oglinda este prevăzută cu accesorii pe care cei care o folosesc pot să le schimbe după cum doresc să fie fotografiile şi, cel mai interesant, pot să-şi pună semnătura pe fotografii.

Funcţia de touch screen permite utilizatorilor să scrie cu degetul pe oglindă diferite texte sau mesaje, care apoi apar printate pe fotografie. Noi oferim asistenţă, dar oglinda selfie este foarte uşor de folosit, deoarece utilizarea ei este asemănătoare cu cabinele foto.

Însă, diferenţa majoră constă în dimensiuni şi faptul că utilizatorii se văd în întregime. Pentru că folosim tehnologiile cele mai moderne în domeniu, calitatea fotografiilor, care sunt eliberate în 15 secunde, este superioară. (Ana Alcazar)

Ca fotograf profesionist, Ana spune că pentru a te menţine în top trebuie să ţii pasul cu tehnologia. Ea mai spune că este atât de pasionată de fotografie încât, chiar dacă la un moment dat a cochetat cu ideea de-a fi profesoară – pentru că iubeşte copiii – s-a întors la fotografie şi vrea să rămână mereu la prima dragoste:

Pentru că ador copiii, mi-ar fi plăcut să predau. Dar sistemul de învăţământ de la noi face să nu mă pot adapta. Astfel că mă văd făcând doar fotografii, după principiul merg încet înainte, dar niciodată înapoi! (Ana Alcazar)

 

 

Stela Tudor

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj
Reportaje miercuri, 6 noiembrie 2024, 11:39

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj

Poluarea cauzată de maşini a devenit o problemă deosebit de gravă care afecteză nu doar mediul înconjurător, ci şi sănătatea oamenilor....

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj
Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC
Reportaje sâmbătă, 2 noiembrie 2024, 11:50

Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC

Vineri seara, 1 noiembrie, Narcisa Badea, o tânără de 25 de ani din Salonta, stabilită în Oradea, a electrizat scena de la „Vocea României”...

Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC
Muzeul din bibliotecă | FOTO
Reportaje vineri, 1 noiembrie 2024, 13:40

Muzeul din bibliotecă | FOTO

Un simplu click poate deschide porțile Muzeului Virtual Emil Isac oferind vizitatorului o mulțime de informații despre viața și opera poetului....

Muzeul din bibliotecă | FOTO
Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei
Reportaje vineri, 1 noiembrie 2024, 12:16

Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei

În septembrie 2024 consumatorii au returnat 15 milioane de ambalaje pe zi, ceea ce însumează o rată de colectare de peste 80% în sistemul...

Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei
Reportaje miercuri, 30 octombrie 2024, 11:18

Inovație și creativitate: idei tech de la foarte tinerii programatori | FOTO

Sere inteligente, roboți care fac curățenie, site-uri care te ajută să-ți găsești un loc de muncă. Acestea sunt doar câteva din ideile pe...

Inovație și creativitate: idei tech de la foarte tinerii programatori | FOTO
Reportaje marți, 29 octombrie 2024, 13:11

Istoria povestită de Generația Z

În vremurile astea, când internetul a pus stăpânire chiar și pe pasiunile noastre, rar mai auzim de oameni uniți prin preocupări. În urmă cu...

Istoria povestită de Generația Z
Reportaje vineri, 25 octombrie 2024, 11:56

Târg de toamnă caritabil la Școala Altfel | FOTO

Programul Școala Altfel permite cadrelor didactice să organizeze activități foarte interesante nu doar pentru copii, ci și pentru părințiilor....

Târg de toamnă caritabil la Școala Altfel | FOTO
Reportaje joi, 24 octombrie 2024, 17:01

Războinici uitaţi şi podoabe eterne: bogăţiile aristocraţiei barbare, expuse în Cluj-Napoca

Cum arăta agrafa cu care-şi prindea veşmintele o prinţesă barbară, ce standarde ciudate de frumuseţe aveau hunii şi cum încercau...

Războinici uitaţi şi podoabe eterne: bogăţiile aristocraţiei barbare, expuse în Cluj-Napoca