Street Food Festival în imagini
Un amestec ușor de mirosuri îmbietoare se simte încă de dinainte de a trece pragul celui mai mare festival gastronomic din România.
Articol editat de cristina.rusu, 8 iulie 2017, 11:46 / actualizat: 10 iulie 2017, 8:45
Street Food Festival a revenit la Cluj cu a doua ediție, iar Aleea Stadionului s-a transformat în gazda a mii de trecători care se opresc în fața standurilor de mâncare, pentru a gusta din preparatele special alese pentru ei.
Diversitatea culinară, multitudinea de arome și culori, atmosfera jovială și muzica relaxantă sunt motivele principale pentru a cunoaște adevărata experiență a festivalului.
Noi numim totul experiența Street Food Festival, pentru că, pentru a trăi această experiență pe deplin, trebuie să guști câte un pic din toate și să te bucuri de tot evenimentul.
Asta înseamnă să mergi să asculți un concert live la scena cu muzică jazz, blues și cu influențe indie și să stai liniștit să savurezi un burger, uitându-te la un film care are tematică culinară și îți arată cum se prepară un burger și așa mai departe. (Mihaela Gheorghiu, PR-ul festivalului)
Plimbându-mă de-a lungul Aleii Stadionului, în dorința de a afla care este cel mai popular preparat al festivalului, mi-am dat seama cu ușurință că, de departe, popularitatea îi aparține burger-ului.
Preparatul cel mai căutat, vedeta festivalului, e burgerul. Burgerul în toate rețetele și în toate aromele lui. Acesta e și, de altfel, preparatul de bază al street food-ului. (Mihaela Gheorghiu)
Alături de acesta, diversitatea exotică a mâncărurilor diferitelor țări reprezintă un real punct de interes pentru gurmanzii clujeni, care au o paletă largă de opțiuni culinare.
Tex-Mex, combinație americană-mexicană
Încercăm să aducem acest preparat în Cluj de câțiva ani și încercăm să ne apropiem cât mai mult de produsele mexicane. Constă în mâncare picantă. Toate sosurile, lipiile, preparatele și semipreparatele le facem noi în casă. (Ruxandra)
Fructe de mare, specific spaniol
Dinnede, produse tipic germane
Anul acesta, Street Food Festival înseamnă și prezența unor bucătari renumiți, precum chef Foa sau chef Adrian Hădean, ale căror produse se bucură de un succes concretizat în cozi permanente de oameni care își așteaptă rândul la o porție de… încântare.
Street Food Festival mi se pare foarte tare, foarte fain, e o atmosferă frumoasă, chiar foarte mulți oameni ieșiți din casă, locul e amenajat foarte fain, e o chestie bună. (chef Adrian Hădean)
Acesta le pregătește clujenilor un preparat din porc copt încet și afumat multe ore, condimentat cu sare, piper, chimion și boia, pus într-o chiflă cu secară.
Pentru cei dornici să asiste la festivalul mâncării, nici măcar ploaia apărută pe neașteptate nu i-a oprit din a se bucura de experiența de pe Aleea Stadionului, devenită „aleea culinară”.
Succesul Street Food Festival este chiar mai mare decât cel din vara trecută, iar diversitatea și atmosfera relaxantă sunt foarte apreciate de cei care aleg să ia parte la el.
Am venit pentru a experimenta noi gastronomii ale unor culturi diferite, pentru a încerca feluri variate de mâncare, întrucât festivalul oferă o multitudine de preparate. (Ștefana)
E o atmosferă foarte dinamică, foarte multă mișcare, păcat că se ține doar o dată pe an festivalul, exceptând ediția pe iarnă. Mâncarea e excelentă, categoric, burgerii, în special. Să fie cât mai multe ediții. (Mihai)
Mi s-a părut foarte fain, prețurile sunt ca la un festival, mâncarea foarte bună, oameni faini, tot ce vrei ai acolo. Mâncarea mexicană mi-a plăcut cel mai mult. (Teona)
La finalul celei de-a doua zile, când ploaia s-a oprit și luminile i-au dat o altă înfățișare cadrului gastronomic, muzica live a adus un nou plus locului de relaxare unde sute de oameni au rămas să se bucure de festival.
La ora 22, mi-am mai întors o dată privirea spre scena unde cântau cei de la Cuibul.
În aer, răcoarea serii îi dădea mirosului venit de la standuri o putere și mai mare de ademenire.
Muzica, preparatele culinare, luminile, oamenii, starea de bine și pragul finalului de săptămână, toate mă îndemnau să nu plec de tot.
Mă voi întoarce.
Cristina-Elena Talpoș / Foto: Cristina-Elena Talpoș