Ascultă Radio România Cluj Live

Trei beneficii ale consumului de ananas

Un fruct de ananas conține aproape 100% din doza zilnică necesară de vitamina C, un important antioxidant, care participă activ la procesele de formare și diviziune a celulelor din organism.

ananas
Foto: Fructul dulce care face minuni pentru sănătatea ta!

Articol editat de cristina.rusu, 9 iulie 2017, 06:00

Țesuturile întregului corpul se regenerează mult mai repede. Ca antioxidant, vitamina C acţionează activ împotriva radicalilor liberi şi previne îmbătrânirea prematură şi cancerul. Studiile au arătat că vitamina C are un impact pozitiv asupra topirii grăsimii abdominale.

Oamenii care consumă ananas după antrenamente au şanse cu 25% mai mari de a pierde în greutate. Ananasul este bogat în mangan, direct legat de starea de sănătate a părului, pielii și unghiilor.

Un ananas conține aproximativ 75% din doza zilnică necesară de mangan. Manganul, în combinație cu vitamina C, stimulează producţia de colagen, componenta de bază pentru elasticitatea pielii.

Manganul are, de asemenea, capacitatea de a proteja pielea de razele ultraviolete. Enzima bromelaină din ananas influențează pozitiv digestia și ajută la absorbția proteinelor din organism.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate