Trei beneficii ale consumului de ananas
Un fruct de ananas conține aproape 100% din doza zilnică necesară de vitamina C, un important antioxidant, care participă activ la procesele de formare și diviziune a celulelor din organism.
Articol editat de cristina.rusu, 9 iulie 2017, 06:00
Țesuturile întregului corpul se regenerează mult mai repede. Ca antioxidant, vitamina C acţionează activ împotriva radicalilor liberi şi previne îmbătrânirea prematură şi cancerul. Studiile au arătat că vitamina C are un impact pozitiv asupra topirii grăsimii abdominale.
Oamenii care consumă ananas după antrenamente au şanse cu 25% mai mari de a pierde în greutate. Ananasul este bogat în mangan, direct legat de starea de sănătate a părului, pielii și unghiilor.
Un ananas conține aproximativ 75% din doza zilnică necesară de mangan. Manganul, în combinație cu vitamina C, stimulează producţia de colagen, componenta de bază pentru elasticitatea pielii.
Manganul are, de asemenea, capacitatea de a proteja pielea de razele ultraviolete. Enzima bromelaină din ananas influențează pozitiv digestia și ajută la absorbția proteinelor din organism.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.