Băutura care scade riscul de deces cu până la 18%
Cel mai recent studiu a arătat că trei ceşti de cafea pe zi reduc riscul de deces provocat din orice cauză, datorită antioxidanților pe care le conţine.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 iulie 2017, 06:00
Cercetătorii de la Imperial College din Londra în colaborare cu Agenția Internațională pentru Studierea Cancerului au analizat dosarele medicale ale iubitorilor de cafea, de la mai mult de un milion de cetăţeni din 10 țări europene, şi au descoperit că bărbaţii care beau cel puțin trei cești de cafea pe zi au cu 18% mai mici şanse să moară decât cei care nu au băut cafea. Pe de altă parte, la femei acest risc a fost redus cu 8%.
Un studiu separat, efectuat în SUA, a demonstrat ce efect are cafeaua asupra sănătății a 185.000 de participanți la studiu şi care trăiesc în diferite medii etnice. Persoanele care beau o ceaşcă de cafea pe zi au avut un risc de deces cu 12% mai mic decât cele care nu au consumat cafea, iar dacă se consumă două-trei cafele pe zi, acest risc de deces se reduce cu 18%. Experții au menţionat că aceste studii nu au inclus multe alte date, cum ar fi ce fel de cafea este consumată şi în special care este cantitatea de cofeină conţinută de cele 2-3 ceşti de cafea, dar sunt de acord că celelalte componente ale cafelei au un efect benefic asupra organismului.
Cafeaua conține mulți antioxidanți, care joacă un rol important în prevenirea cancerului, a conchis doctor Veronica Setiawan, de la Universitatea din California de Sud.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.