Beneficiile măceșelor
Măceşele conţin un adevărat concentrat de multivitamine, aproape că nu există niciun alt fruct cu atât de multe vitamine, combinate într-un produs natural.
Articol editat de cristina.rusu, 15 iulie 2017, 06:00
Măceșele sunt fructe excepționale cu un conținut foarte ridicat de vitamina C, vitamina B1 și B2, caroten și multe altele. Ele ajută la răceli și ameliorează procesele anti-inflamatorii.
Ceaiul din măceşe poate fi folosit sub formă de comprese pentru ochii inflamaţi.
Decoctul de frunze acționează ca un analgezic în radiculită și crampe stomacale.
Uleiul de măceșe este utilizat în tratarea fisurilor mameloanelor la femeile care alăptează, rănile cauzate de escare, ulcere trofice, dermatită.
Semințele fructelor au efect coleretic, diuretic și antiseptic.
Fructele de măceșe scad glicemia și stimulează producția de celule roșii din sânge, fiind recomandate pacienților cu diabet, anemie și boli ale sistemului nervos.
Decoctul de măceşe tratează sângerările interne, urinarea dificilă, inflamația cronică a rinichilor, deficitul de vitamine, rănile și ulcerele.
Ceaiul de măceşe întăreşte imunitatea şi oferă energie, reducând severitatea și incidența răcelilor.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal