Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile măceșelor

Măceşele conţin un adevărat concentrat de multivitamine, aproape că nu există niciun alt fruct cu atât de multe vitamine, combinate într-un produs natural.

Beneficiile măceșelor
Foto: Măceșele recomandate în perioada rece a anului

Articol editat de cristina.rusu, 15 iulie 2017, 06:00

Măceșele sunt fructe excepționale cu un conținut foarte ridicat de vitamina C, vitamina B1 și B2, caroten și multe altele. Ele ajută la răceli și ameliorează procesele anti-inflamatorii.

Ceaiul din măceşe poate fi folosit sub formă de comprese pentru ochii inflamaţi.

Decoctul de frunze acționează ca un analgezic în radiculită și crampe stomacale.

Uleiul de măceșe este utilizat în tratarea fisurilor mameloanelor la femeile care alăptează, rănile cauzate de escare, ulcere trofice, dermatită.

Semințele fructelor au efect coleretic, diuretic și antiseptic.

Fructele de măceșe scad glicemia și stimulează producția de celule roșii din sânge, fiind recomandate pacienților cu diabet, anemie și boli ale sistemului nervos.

Decoctul de măceşe tratează sângerările interne, urinarea dificilă, inflamația cronică a rinichilor, deficitul de vitamine, rănile și ulcerele.

Ceaiul de măceşe întăreşte imunitatea şi oferă energie, reducând severitatea și incidența răcelilor.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate