Sus, sus, sus la moți la munte
De 21 de ani, în oraşul Cîmpeni la sfârşitul lunii iulie, în zilele premergătoare Târgului de Fete de pe Muntele Găina (anul acesta 22 – 23 iulie), există o tradiţie în organizarea Festivalului Național de folclor ,,SUS, SUS, SUS LA MOŢI LA MUNTE”.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 iulie 2017, 12:28
Evenimentul, la care participă concurenţi din întreaga țară, va avea loc în perioada 18 – 21 iulie 2017, în centrul Capitalei Țării Moților. În această perioadă, vor fi organizate expoziţii artizanale, prezentare de produse alimentare tradiţionale, parada portului popular, spectacole folclorice susţinute de ansambluri artistice și alte activități, care conduc la atragerea a cât mai mulţi vizitatori, acţiunea având ca scop și dezvoltarea turismului cultural, a spus, Cornel Igna, directorul Casei de Cultură ,,Avram Iancu” din Cîmpeni.
Scopul proiectului cultural – Festivalul Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte” este acela de promovare, conservare și valorificare a Patrimoniului Cultural Național material și imaterial, sprijinirea debutului artistic și oferirea unei educații culturale și artistice tinerilor.
Organizatorii ediției a XXI-a a Festivalului Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte” sunt Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, Primăria și Consiliul Local Câmpeni, Casa de Cultură ,,Avram Iancu” Câmpeni.
Aici puteți consulta regulamentul Festivalului Național de folclor ,,SUS, SUS, SUS LA MOŢI LA MUNTE”:
Concursul se adresează interpreților de muzică vocală din diferitele zone etnofolclorice ale țării, cu vârsta cuprinsă între 15 și 32 de ani.
Concurenții vor interpreta două melodii reprezentative pentru zona etnofolclorică din care provin – prima melodie fără acompaniament orchestral, cu ritm parlando- rubato (doină, bocet, cântec bătrânesc, cântec propriu-zis) și cea de-adoua melodie, cu acompaniament, cu ritm giusto-silabic, aksac sau de dans.
Concurenții au obligația de a trimite, odată cu Fișa de înscriere, partitura muzicală, un link de trimitere către o înregistrare audio/video sau înregistrarea audio a melodiei cu acompaniament pe care doresc să o prezinte în concurs.
Fisele de înscriere și partiturile muzicale/link-urile/înregistrările se pot trimite până cel târziu în data de 18 iulie 2017, ora 20,00, pe adresa de email augustinbena@mail.com
Organizatorii își rezervă dreptul de a respinge participarea unui concurent, doar din motive profesionale sau din motive de neprezentare a informațiilor solicitate, referitoare la melodia cu acompaniament.
Programul concurenților
Vineri, 21 iulie 2017, Casa de Cultură ,,Avram Iancu,, din Câmpeni
ora 09,30 – preselecția concurenților
ora 12,00 – repetiții generale
ora 16,30 – desfășurarea concursului
PREMIILE – Festivalului Național de Folclor „SUS, SUS, SUS, LA MOȚI, LA MUNTE” Ediția a XXI-a:
MARELE PREMIU 800 lei
PREMIUL I 600 lei
PREMIUL II 400 lei
PREMIUL III 300 lei
MENTIUNE I 200 lei
MENTIUNE II 200 lei
Valoarea premiilor, menționată mai sus, reprezintă suma netă pe care concurentul câștigător o va primi, toate taxele și impozitele aferente fiind suportate de către organizatori.
Cu acordul organizatorilor, juriul poate acorda până la 5 premii speciale.
Cezar Firu
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.