Tendinţele consumului de carne de pui în România
Românii sunt mari consumatori de carne de pui. Supe, ciorbe, tocăniţe, şniţel, papricaş, carne fiartă ori prăjită, puiul e nelipsit din meniul zilei.
Articol editat de Carmen Sas, 20 iulie 2017, 11:41
Un recent studiu naţional de piaţă, a analizat obiceiurile românilor în ceea ce privește consumul de carne de pui. Efectuat pe un șantion de 520 de persoane, bărbați și femei cu vârste de peste 18 ani, din mediul urban, care obișnuiesc să gătească cel puțin o dată pe săptămână, acest studiu a relevat o tendinţă actuală în creştere pentru consumul pentru carnea de pasăre dar și topul celor mai populare rețete cu carne de pui gătite de români.
Ne bucurăm că în urma acestui studiu brandul nostru premium Fragedo este în continuare pe primul loc în preferințele de consum ale românilor. Calitatea reprezintă un principiu de bază, întrucât ne dorim să le oferim românilor cea mai bună carne de pui, ce respectă toate standardele impuse pentru siguranța alimentară, a declarat, Ioan Popa, Director General Transavia.
Cel mai mare producător de carne de pui edin România are o producție anuală de peste 70.000 de tone de carne de pui și dispune de 314 hale în 24 ferme de creștere a păsărilor, 4 ferme vegetale, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare performante de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii. 15% din producția anuală a companiei merge pe piața de export, în mai multe țări europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania și Croația.
Cezar Firu/Teodora Fărcaș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.