Un nou sortiment de bere extrem de sănătoasă care ajută la întărirea imunităţii
O studentă din Singapore a creat o bere extrem de sănătoasă şi utilă, ce conține probiotice şi ajută la întărirea imunităţii.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 iulie 2017, 06:00
Studenta de la Institutul Asiatic de Cercetare a Universităţii Naţionale din Singapore (UNS) a creat noua formulă de bere acidă, bogată în probiotice, capabilă să neutralizeze toxinele și virușii din corp, dar și să stimuleze sistemul imunitar, titrează portalul „The Straits Times”.
Ideea de a crea o băutură fără alcool i-a venit tinerei studente, Alcine Chan, în vârstă de 22 de ani, în anul patru de facultate. Alcine Chan a atras atenția asupra faptului că majoritatea băuturilor probiotice conţin produse lactate şi de aceea persoanele care nu tolerează lactoza sau au alergii la proteine trebuie să evite consumul lor. Tânăra recunoaște că adăugarea probioticilor în bere este «un truc destul de complicat», întrucât respectiva băutură conține acid de hamei, care împiedică la menținerea și dezvoltarea bacteriilor bune. Chan a efectuat experimente cu cinci tipuri de tulpine și a obținut succes cu Lactobacillus paracasei. În varianta finală, «berea utilă» conține un miliard de probiotice la o cantitate de 100 de mililitri, iar cantitatea de alcool este de 3,5 %. Procesul de fermentare a acestei beri durează o lună. Chan și profesorul care conducere acest studiu Liu Shao Quan intenţionează să patenteze acest produs. O companie japoneză s-a oferit deja să finanţeze proiectul inedit şi să patenteze berea.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.