Mega escrocherie, la nivel universitar, pe seama UNTOLD
O mega escrocherie făcută la nivel înalt în cadrul USAMV Cluj, a fost depistată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.
Articol editat de Andreea Leonid, 1 august 2017, 14:03 / actualizat: 7 august 2017, 12:28
O escrocherie pusă la cale pe seama fenomenului UNTOLD și realizată de către un profesor universitar al USAMV Cluj și de către directorul general administrativ. Aceștia au implicat în ”afacerea” lor, încă 4 persoane.
Despre ce este vorba?
Despre supra închirierea, pe perioada festivalului UNTOLD 2016, a câtorva camere din cadrul căminului universității, pentru cei care doreau să se cazeze la Cluj Napoca, pe perioada festivalului.
Astfel, profesorul universitar Oroian Ioan Gheorghe și Poruţiu Vasile Viorel, directorul general administrativ al Universităţii, alături de alţi complici: Avram Alin Florin, Popa Claudiu, Grigorean Adina Ramona, Grebenișan Traian Marcel au închis, în vara lui 2016, căminul studențesc Agronomia II, sub „pretexte ştiinţifice”, cu scopul de a închiria camerele, participanţilor la festivalul Untold. Pentru că nimic nu e gratis, prețul unei camere era ”doar” 150 de euro/camera pe o noapte. Evident, conferința sub pretextul căreia a fost ”închiriat” căminul, nu a avut loc niciodată.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, luni, 31 iulie.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au prezentat următoarele aspecte, pe care vi le prezentăm în detaliu AICI, așa cum reiese din comunicatul emis de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În interviul acordat Radio Cluj, rectorul USAMV, Cornel Cătoi, ne-a declarat ce implicații riscă cei direct implicați în acest dosar:
Depinde de sentință, de obicei după câte știu eu, sentința prevede și anumite interdicții, dacă se dovedesc vinovați, dacă nu, nu; dar probabil că și până atunci, fiind urmăriți penal și Universitatea fiind parte civilă în proces, probabil că funcțiile de conducere nu vor mai putea fi ocupate de persoanele urmărite. (Cornel Cătoi, rectorul USAMV)
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a fost prejudiciată cu 80 de mii de lei, ce reprezintă contravaloarea chiriei neîncasate de unitatea de învăţământ. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Judecătoriei Cluj-Napoca.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.