Recomandări ANSVSA pentru păstrarea alimentelor în timpul caniculei
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă oamenilor ca, în acest interval canicular, să fie foarte atenţi la felul în care păstrează sau prepară alimentele.
Articol editat de , 3 august 2017, 17:58
Astfel, cât mai repede posibil după cumpărare, produsele de origine animală se fie puse în frigider, alimentele gătite să fie păstrate în recipiente acoperite, iar produsele care au fost decongelate să nu se recongeleaze pentru fi preparate sau consumate ulterior.
În plus, ANSVSA sfătuieşte consumatorii să îndepărteze produsele alterate, care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente, dar şi să spele bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le mânca.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.