Beneficiile consumului de pepene verde
În afară de faptul că este gustos şi răcoritor, pepenele verde este şi bogat în substanțe nutritive, care sunt benefice organismului.
Articol editat de cristina.rusu, 6 august 2017, 06:00
Cu trecerea timpului, pielea începe să-și piardă colagenul, principalul motiv pentru apariţia liniilor fine şi ridurilor.
Pepenele verde este bogat în beta-caroten, care combate deteriorarea celulelor.
Consumul unei cantităţi de circa 180 de grame de pepene verde asigură organismului 20% din necesarul zilnic de Vitamina C, care ajută la formarea și întreținerea colagenului – principala proteină structurală din piele.
Pepenele verde conţine licopen, un antioxidant puternic.
Consumul de alimente bogate în antioxidanţi reduce riscul de accident vascular cerebral cu 20%.
Persoanele cu un nivel ridicat de licopen au un risc cu 55% mai scăzut de accident vascular cerebral.
Antioxidanţii îmbunătățesc funcția vaselor de sânge și protejează împotriva efectelor negative ale colesterolului „rău” din sânge.
Datorită efectului său antioxidant puternic, pepenele verde întăreşte sistemul imunitar, fiind util împotriva virușilor de vară.
Multe studii indică faptul că licopenul ajută la distrugerea celulelor canceroase.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal