Risc dublu de depresie pentru vegetarieni
Vegetarienii sunt expuşi unui risc dublu de depresie, deoarece dieta lor este lipsită de vitamina B12 și unele minerale importante, constată rezultatele unui studiu recent.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 august 2017, 06:00
Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Bristol, lipsa vitaminei B12 afectează puternic starea de spirit şi sănătatea mintală. Vegetarienii se mândresc cu modul lor de viață prietenos cu natura, însă atunci când decid să nu mai consume carne în favoarea legumelor şi fructelor, devin nefericiţi, chiar dacă nu conştientizează acest lucru. Echipa de cercetători din Bristol a ajuns la această concluzie după ce a studiat 10.000 de persoane din vestul Angliei.
Participanţii la studiu din grupul vegetarienilor au fost de două ori mai depresivi, comparativ cu cei care au avut regim alimentar echilibrat. Sângele vegetarienilor acumulează un nivel ridicat de fitoestrogeni, ca urmare a dietei bogate în legume şi soia, ceea ce poate provoca şi probleme mentale. Simptomele depresive apar, de asemenea, şi prin excluderea produselor din peşte din regimul alimentar.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.