Piersicile – vedetele verii
Dulci şi zemoase piersicile sunt fructe de care ne putem bucura în această perioadă.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 11 august 2017, 06:00
Piersica este un fruct aromat cu origine exotică şi cu o istorie ce datează din secolul al- X- lea.
Aceste fructe sunt originare din China, unde piersicul era perceput ca a fi pomul vieţii.
În compoziţia piersicilor intră vitaminele : A, C, E , K şi alte 6 tipuri de vitamina B, fibre, carbohidraţi, acizi organici liberi, potasiu calciu, magneziu, fosfor şi fier .
Piersicile spun specialiştii, purifică pielea, curăţă vezica biliară, reglează tensiunea arterială, menţin echilibrul lichidelor în organism, previn infecţiile respiratorii ajută la îmbunătăţirea vederii pe timp de noapte, reduc nivelul colesterolului, intervin în absorţia fierului, permit o bună metabolizare a grăsimilor, întăresc vasele sanguine, sunt uşor de digerat.
Datorită conţinutului bogat de fibre, consumul regulat de piersici este recomandat de către specialişti, persoanelor care au probleme digestive, având un tranzit intestinal leneş.
Acestea înlătură constipaţia şi favorizează digestia. Antioxidanţii ce se găsesc în acest fruct, inactivează radicalii liberi şi menţin integritatea celulei. De aceea, piersica este un aliat în lupta pentru prevenirea cancerului şi a unor afecţiuni cardiovasculare.
Tot datorită proprietăţilor sale antioxidante, piersica întârzie procesul de îmbătrânire şi ajută la menţinerea strălucirii şi tinereţii tenului.
În cazul în care astăzi veţi merge la cumpărături, nu uitaţi de piersici !
Rodica Tulbure
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal