Ascultă Radio România Cluj Live

Piersicile – vedetele verii

piersica_sanatateDulci şi zemoase piersicile sunt fructe de care ne putem bucura în această perioadă.

Piersicile – vedetele verii

Articol editat de Andrei Cretoiu, 11 august 2017, 06:00

Piersica este un fruct aromat cu origine exotică şi cu o istorie ce datează din secolul al- X- lea.

Aceste fructe  sunt originare din China, unde piersicul era perceput ca a fi pomul vieţii.

În compoziţia piersicilor intră vitaminele : A, C, E , K şi alte 6 tipuri de vitamina B, fibre,  carbohidraţi, acizi organici liberi, potasiu calciu, magneziu, fosfor şi  fier .

Piersicile spun specialiştii, purifică pielea, curăţă vezica biliară, reglează tensiunea arterială, menţin echilibrul lichidelor în organism, previn infecţiile respiratorii ajută la îmbunătăţirea vederii pe timp de noapte, reduc nivelul colesterolului, intervin în absorţia fierului, permit o bună metabolizare a grăsimilor, întăresc vasele sanguine, sunt uşor de digerat.

Datorită conţinutului bogat de fibre, consumul regulat de piersici este recomandat de către specialişti, persoanelor care au probleme digestive, având un tranzit intestinal leneş.

Acestea înlătură constipaţia şi favorizează digestia. Antioxidanţii ce se găsesc în acest fruct, inactivează radicalii liberi şi menţin integritatea celulei. De aceea, piersica este un aliat în lupta pentru prevenirea cancerului şi a unor afecţiuni cardiovasculare.

Tot datorită proprietăţilor sale antioxidante, piersica întârzie procesul de îmbătrânire şi ajută la menţinerea strălucirii şi tinereţii tenului.

În cazul în care astăzi veţi merge la cumpărături, nu uitaţi de piersici !

 

Rodica Tulbure

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate