De ce e bine să mâncăm zilnic migdale
Migdalele sunt benefice pentru inimă
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 august 2017, 06:00 / actualizat: 22 august 2017, 8:50
În afară de faptul că au un efect benefic asupra colesterolului „bun”, migdalele sunt şi o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, vitamina E şi fibre.
Consumul regulat de migdale poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, indică rezultatele unui studiu efectuat în SUA. Autorii cercetării de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că un pumn de migdale pe zi stimulează funcţiile lipoproteinei cu densitate mare (HDL), care este cunoscută şi sub denumirea de colesterol „bun“. Acest tip de colesterol este considerat benefic, datorită modului în care elimină substanțele nocive de pe pereţii arterelor şi le transportă la ficat pentru a fi eliminate.
Autorii studiului au comparat nivelurile și funcțiile lipoproteinei cu densitate mare la subiecții care au consumat zilnic migdale cu cele ale unui grup care au mâncat brioşe. Cercetătorii au raportat funcții îmbunătățite de HDL la subiecții care au consumat migdale. Acestea reglează zahărul din sânge și topesc grăsimile.
Dacă includ migdalele în meniul zilnic, oamenii pot avea beneficii multiple pentru sănătatea inimii, a declarat conducătorul echipei de cercetători.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.