În România, preţurile la carne, sub media statelor din UE
Articol editat de , 23 august 2017, 15:15
Danemarca a avut, în 2016, cele mai mari preţuri la carne dintre statele UE, cu aproape 40 % mai mari decât media Uniunii.
La polul opus, cele mai mici preţuri au fost în Polonia, cu 47 % mai mici decât media europeană, urmată de Bulgaria – cu 44% mai mici, şi de România, cu 41% mai mici decât media Uniunii.
Datele publicate miercuri, 23 august, de Eurostat mai arată că alte state unde preţurile la carne sunt semnificativ mai mari decât media Uniunii Europene sunt Austria, Suedia, şi Franţa.
Dacă sunt luate în calcul toate ţările din Europa, nu doar cele membre ale UE, cele mai mari preţuri la carne sunt în Elveţia, iar cele mai mici, tot în Polonia, mai mici chiar decât în Albania sau Macedonia.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal