Brânza elvețiană prelungește viața
Articol editat de cristina.rusu, 30 august 2017, 06:00
Un probiotic care contribuie la fermentarea brânzei Emmentaler reduce inflamațiile și întăreşte sistemul imunitar, susţin oamenii de știință coreeni.
Bacteria Prоpionibacterium freudenreichii reduce, de asemenea, semnele de îmbătrânire. Aceasta este prezentă și în alte produse lactate.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Seul au lucrat cu viermi cilindrici, dar cred că mecanismele pe care le-au depistat se aplică şi la alte specii, inclusiv la oameni.
Acest probiotic transformă acidul lactic care provoacă oboseală musculară în trei compuși – acetat, propionat și dioxid de carbon. Se știe că acetatul și propionatul sporesc imunitatea.
În plus, unele bacterii ale acidului lactic, cum ar fi Weissella koreensis și W. cibaria, prelungesc durata de viață a nematodelor și „îmbunătățesc biomarkerii îmbătrânirii”.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal