Beneficiile consumului de ceapă pentru organism
Articol editat de cristina.rusu, 1 septembrie 2017, 06:00
Articol editat de cristina.rusu, 1 septembrie 2017, 06:00
Ceapa este una dintre cele mai utilizate legume în lume pentru a da gust mâncărurilor.
Deși este neplăcută pentru ochi și cauzează lăcrimare, ea este folosită ca ingredient principal în salate și feluri de mâncare.
Iată câteva informații importante și interesante despre aceste legume.
Ceapa conține flavonoide, compuși unici găsiți în plante cu beneficii pentru sănătate, utilizate ca agenţi antioxidanţi, anti-cancer și anti-inflamatori.
Deși ceapa este leguma preferată de multe persoane, nu are proprietăți nutriționale foarte mari. O ceaşcă de ceapă tocată conţine 234 de mg de potasiu, comparativ cu aproximativ 537 de mg dintr-o banană. Ceapa conține compuși sulfuroşi.
Acesta este motivul pentru care provoacă senzaţii neplăcute ochilor și gust specific. Ea este folosită în scopuri medicale în mai multe culturi şi se crede că absoarbe toţi microbii, fiind indicat să păstrăm o ceapă tăiată în două lângă pat.
Ceapa previne căderea părului, dacă se freacă direct pe scalp. Bogată în fibre, ceapa scade colesterolul, îmbunătăţeşte circulaţia şi previne cancerul de colon.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal