Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile consumului de ceapă pentru organism

ceapa

ceapa

ceapa

Articol editat de cristina.rusu, 1 septembrie 2017, 06:00

Ceapa este una dintre cele mai utilizate legume în lume pentru a da gust mâncărurilor.

Deși este neplăcută pentru ochi și cauzează lăcrimare, ea este folosită ca ingredient principal în salate și feluri de mâncare.

Iată câteva informații importante și interesante despre aceste legume.

Ceapa conține flavonoide, compuși unici găsiți în plante cu beneficii pentru sănătate, utilizate ca agenţi antioxidanţi, anti-cancer și anti-inflamatori.

Deși ceapa este leguma preferată de multe persoane, nu are proprietăți nutriționale foarte mari. O ceaşcă de ceapă tocată conţine 234 de mg de potasiu, comparativ cu aproximativ 537 de mg dintr-o banană. Ceapa conține compuși sulfuroşi.

Acesta este motivul pentru care provoacă senzaţii neplăcute ochilor și gust specific. Ea este folosită în scopuri medicale în mai multe culturi şi se crede că absoarbe toţi microbii, fiind indicat să păstrăm o ceapă tăiată în două lângă pat.

Ceapa previne căderea părului, dacă se freacă direct pe scalp. Bogată în fibre, ceapa scade colesterolul, îmbunătăţeşte circulaţia şi previne cancerul de colon.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate