Ascultă Radio România Cluj Live

Radio România la Festivalul Internaţional George Enescu 2017

festivalul_Enescu

Radio România la Festivalul Internaţional George Enescu 2017

festivalul_Enescu

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 septembrie 2017, 13:14

De 59 ani, încă de la prima ediţie, cea din 1958, Radio România este alături de Festivalul Enescu. Ediţia a 23-a a Festivalului Enescu, care se va desfăşura între 2 şi 24 septembrie, este reflectată pe larg în programele Radio România Muzical şi Radio România Cultural; ştiri şi reportaje vor fi difuzate şi de Radio România Actualităţi şi în reţeaua studiourilor regionale Radio România.

Cele mai multe dintre concertele Festivalului Enescu pot fi ascultate în direct la Radio România Muzical: 70 concerte care se vor desfăşura la Sala Mare a Palatului (seria Mari orchestre ale lumii), la Ateneul Român (seriile Recitaluri şi concerte camerale şi Concertele de la miezul nopţii), Sala mică a Palatului (seria Recitaluri şi concerte camerale) şi Sala Radio (seria Muzica secolului XXI). Concertele de la Ateneul Român şi Sala Mare a Palatului pot fi ascultate în direct şi la Radio România Cultural. Printre concertele difuzate live de cele două posturi de radio se numără câteva dintre cele mai aşteptate din ediţia 2017 a Festivalului Enescu: recitalurile susţinute de Jonas Kaufmann şi Dmitri Hvorostovski, concertele Orchestrei Filarmonicii din München, dirijor Valery Gergiev, ale Filarmonicii Regale din Londra, cu pianista Martha Argerich solistă sau ale Filarmonicii din Israel, cu Zubin Mehta dirijor. În total, peste 12.000 de minute de concerte în direct la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Programul complet al transmisiunilor directe din Festivalul Enescu poate fi consultat online. http://www.romania-muzical.ro/enescu/2017/. Transmisiunile directe pot fi ascultate şi live online, pe www.romania-muzical.ro şi www.radioromaniacultural.ro, precum şi pe aplicaţiile Radio România Muzical şi Radio România Cultural pentru telefoane inteligente.

Concertele pentru care nu au existat drepturi de transmisie live din partea artiştilor vor fi difuzate în intervalul 25-28 septembrie, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Peste 100 de interviuri în exclusivitate, realizat e de redactorii Radio România Muzical şi Radio România Cultural cu artiştii din Festivalul Enescu, vor fi difuzate în pauzele concertelor transmise în direct şi vor putea fi citite pe site-ul Radio România Muzical şi în paginile ziarului festivalului.

Toate evenimentele din Festivalul Enescu – concerte, Piaţa festivalului, Forumul internaţional al Compozitorilor şi alte manifestări conexe, vor fi reflectate în ştirile şi reportajele difuzate la nivelul întregii corporaţii Radio România. Între 2 şi 25 septembrie, în fiecare zi, la ora 9:45, Radio România Muzical realizează o Agendă a Festivalului Enescu.

Radio România este şi principalul vector de promovare a Festivalului în media internaţională prin crearea unei generoase oferte de schimburi muzicale prin Uniunea Europeană de Radio – EBU. Mai mult de 60 de concerte vor putea fi ascultate în întreaga lume prin intermediul posturilor publice de radio membre ale EBU – BBC, Radio France, radiodifuziunile publice germane.
Artiştii Radio România vor fi prezenţi, ca-n fiecare ediţie, în concertele Festivalului George Enescu. Cei mai mici dintre muzicieni, membrii Corului de Copii Radio, sub conducerea lui Voicu Popescu, vor evolua chiar în concertul de deschidere a festivalului din 2 septembrie, în opera Oedipe de George Enescu, alături de Orchestra Filarmonică din Londra, Corul Filarmonicii George Enescu şi o pleiadă de prestigioşi solişti, conduşi de Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu.
În 13 septembrie, Corul Academic şi Orchestra Naţională Radio apar la Sala Mare a Palatului în seria Mari orchestre ale lumii. Sub bagheta dirijorului american cu origini româneşti, Lawrence Foster, va fi interpretată, în premieră românească, opera Mathis der Mahler de Paul Hindemith, o impresionantă desfăşurare de forţe artistice într-una dintre cele mai dificile pagini ale literaturii muzicale.
Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Ţuţu, va urca pe scena Sălii Mari a Palatului şi în 5 septembrie, în cadrul concertului susţinut de Orchestra Naţională Rusă.
În 3 septembrie, Orchestra Naţională Radio poate fi ascultată pe scena în aer liber din Piaţa Festivalului George Enescu. De la ora 20:00, un program spumos condus de dirijorul Cristian Oroşanu, ce-l are solist pe violonistul Roman Patočka. În 5 septembrie este rândul Orchestrei de Cameră să urce pe scena din Piaţa Festivalului George Enescu: de la ora 20:30, va evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, cu pianista Mădălina Paşol solistă.
Sala Radio găzduieşte seria Muzica secolului XXI: ansambluri celebre vor interpreta lucrări, cele mai multe, în primă audiţie românească, cu participarea extraordinară a compozitorilor acestor opusuri, mulţi dintre ei, de asemenea, pentru prima dată la Bucureşti. În foaierul Sălii Radio, poate fi vizitată expoziţia Matematică şi muzică, parte a proiectului Bucureştiul creativ.

 

Redacția

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Etichete:
La Sibiu se deschide Târgul de Carte Gaudeamus
Știri Radio România marți, 13 august 2024, 08:58

La Sibiu se deschide Târgul de Carte Gaudeamus

15 pavilioane expoziționale, care vor găzdui cele mai prestigioase edituri din țară îi așteaptă pe doritori în Piața Mare din Sibiu de...

La Sibiu se deschide Târgul de Carte Gaudeamus
A început ediția de vacanță Gaudeamus Radio România, la Brașov
Știri Radio România miercuri, 3 iulie 2024, 09:01

A început ediția de vacanță Gaudeamus Radio România, la Brașov

Prima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România debutează în Piața Sfatului din Brașov miercuri, 3 iulie.  ...

A început ediția de vacanță Gaudeamus Radio România, la Brașov
RADOR lansează România Check
Știri Radio România vineri, 14 iunie 2024, 10:47

RADOR lansează România Check

Agenția de presă RADOR Radio România anunță debutul oficial al unui proiect de fact-checking.   În afara articolelor publicate, care dau...

RADOR lansează România Check
Concert Regal, la Sala Radio
Știri Radio România joi, 9 mai 2024, 10:18

Concert Regal, la Sala Radio

În continuarea unei tradiții stabilite de mulți ani, în luna mai, Orchestra Națională Radio propune la Sala Radio un eveniment de înaltă...

Concert Regal, la Sala Radio
Știri Radio România marți, 26 martie 2024, 11:16

Gala Premiilor Radio România Cultural 2024 – nominalizări

Vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2023. De asemenea, vor fi acordate două premii speciale și un...

Gala Premiilor Radio România Cultural 2024 – nominalizări
Știri Radio România luni, 18 martie 2024, 10:50

Final de Gaudeamus Radio România – ediția de la Craiova

Vreme de cinci zile, 34 de participanți au expus peste 10.000 mii de titluri, multe dintre acestea publicate în ultimele luni și prezentate în...

Final de Gaudeamus Radio România – ediția de la Craiova
Știri Radio România miercuri, 13 martie 2024, 08:35

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Craiova, 13 – 17 martie

Programul evenimentelor: Miercuri, 13 martie 12.00 RADIO ROMÂNIA Deschiderea oficială a Celei de a XXII-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Craiova, 13 – 17 martie
Știri Radio România marți, 12 martie 2024, 14:38

Seniorii invitați să se înscrie la ateliere practice care deschid accesul în lumea digitală

Fundația Regală Margareta a României lansează seniorilor invitația de a se înscrie în proiectul pilot Conectăm Generații în lumea...

Seniorii invitați să se înscrie la ateliere practice care deschid accesul în lumea digitală