Ascultă Radio România Cluj Live

Biscuiţii dăunători sănătăţii

Biscuiţii dăunători sănătăţii

Biscuiţii dăunători sănătăţii
Foto: Biscuiţii dăunători sănătăţii

Articol editat de cristina.rusu, 3 septembrie 2017, 06:00

După o zi obositoare, cei mai mulți oameni iau o gustare dulce pentru a se relaxa. Dar oamenii de ştiinţă americani au descoperit că biscuiţii şi dulciurile ne pot afecta grav psihicul.

Acizii graşi trans, cunoscuți și sub denumirea de grăsimi trans, care abundă în produsele de panificaţie, sunt responsabili de acest fapt. Ei pot schimba modul în care ne controlăm emoțiile.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din San Diego cu participarea a 5.000 de persoane a demonstrat că persoanele care consumă multe produse de panificaţie nu îşi conştientizează trăirile, sunt mai puțin capabile să-și judece și să-și controleze starea de spirit.

Reducerea grăsimilor trans îmbunătățește controlul emoțiilor. Relația dintre grăsimile trans și starea de spirit ca un întreg nu a fost bine studiată.

Grăsimile artificiale trans sunt formate prin hidrogenarea uleiului, care le solidifică.

Acestea pot fi folosite atât pentru prăjeli, cât și pentru alimente prelucrate. Ele sunt adăugate la prepararea biscuiților și dulciurilor, deoarece le prelungesc durata de valabilitate.

Acizii graşi trans cresc colesterolul în sânge, ceea ce poate provoca boli cardiovasculare.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate