Oamenii de știință au clarificat cauza anorexiei
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 septembrie 2017, 06:00
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 septembrie 2017, 06:00
În cursul unui studiu îndelungat, oamenii de știință au identificat cauzele care afectează dezvoltarea anorexiei.
Cercetarea, publicată în revista „PLOS”, scoate în evidență unele dintre cauzele acestei boli grave. Pentru colectarea de date, oamenii de ştiinţă au analizat genomul a 93 de persoane. Pe parcursul studiului, s-a constatat că la persoanele care au probleme cu ingestia de alimente au fost găsite 431 de gene care influențează în mod direct apetitul și alți parametri biologici.
În cursul cercetării genomului, specialiştii au ajuns la concluzia că predispoziția genetică pentru perturbări puternice în ingestia de alimente cauzate de starea organelor care prelucrează alimentele și problemele legate de sistemul imunitar, este tipică pentru aproximativ 80% dintre pacienți studiați. Oamenii de știință observă că predispoziția genetică seamănă în mare măsură cu structura dietelor epuizante sau cu stresul fizic.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.