Fotografii pasionați de lumea satului sunt așteptați la concurs
Articol editat de cristina.rusu, 8 septembrie 2017, 06:00
Articol editat de cristina.rusu, 8 septembrie 2017, 06:00
Se dă startul celei de-a XIV-a ediții a Concursului naţional „Fotografia – Document Etnografic”, eveniment organizat anual în parteneriat cu Asociaţia ArtImage, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca (UAD) şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj-Napoca.
Fotografii pasionați de lumea satului sunt invitați să participe în cadrul concursului, cele mai bune lucrări urmând să primească la finalul competiției o serie de premii.
Lucrările se pot trimite prin poştă, curier, sau pot fi depuse la sediul C.J.C.P.C.T. Cluj, de pe Calea Dorobanţilor nr.104, Cluj-Napoca.
Termenul limită de primire a lucrărilor este marți, 17 octombrie.
În fiecare an, lucrările selectate de juriu sunt prezentate în cadrul vernisajului organizat în luna noiembrie la Cluj-Napoca și, ulterior, în alte orașe din țară sau străinătate, în expoziții itinerante.
„Fotografia – document etnografic” a poposit până acum la: Alba Iulia, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Craiova, Satu Mare, Sibiu, Târgu Jiu și Târgu Mureş, dar și în străinătate, în țări precum: Franța, Italia, Polonia și Ungaria.
Se acceptă fotografii care oglindesc elemente din cultura tradițională, materială sau imaterială, surprinse în comunitățile rurale ale României.
Premiile oferite în acest an sunt: pentru Secţiunea de fotografie alb/negru: Premiul I – Trofeul „Carol Popp de Szatmáry” în valoare de 1.200 de lei, Premiul II – 600 de lei, Premiul III – 500 de lei; Secţiunea de fotografie color: Premiul I -Trofeul „Szabó Tamás” în valoare de 1.200 de lei, Premiul II – 600 de lei, Premiul III – 500 de lei; Secțiunea digitală II ,,Muncile câmpului” – 600 de lei; Secțiunea Reproducere după fotografia veche – 400 de lei; Trofeul Art Image în valoare de 600 de lei, precum și Premiul special pentru întreaga colecție înscrisă în concurs – o expoziție personală în cursul anului 2018.
Toate datele necesare înscrierii în concurs pot fi regăsite pe site-ul instituției – www.traditiiclujene.ro, precum și pe pagina de facebook: Tradiții clujene.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal