Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile consumului de vinete

Beneficiile consumului de vinete

Beneficiile consumului de vinete
Foto: Beneficiile consumului de vinete

Articol editat de cristina.rusu, 12 septembrie 2017, 06:00

Se recomandă ca aceste legume să fie consumate înainte de a se coace complet, adică atunci când capătă o culoare foarte închisă, deoarece devin lipsite de gust și chiar își pierd unele dintre calitățile curative.

Datorită compusului SRG (glicoalcaloizi), ele sunt un mijloc profilactic pentru cancerul uterului, colului uterin, vezicii urinare, cancerul de sân și tumorile apărute pe creier.

Avantajul acestei legume este conținutul ridicat de minerale și vitamine cu un minimum de calorii.

De exemplu, 80 de grame conțin doar 20 de calorii, care furnizează 3 g de celuloză, 1 g de proteine, potasiu, vitamina K și vitamina C.

Vinetele au cantități mari de antioxidanți, care ne ajută să ne protejăm corpul de daunele cauzate de substanțele nocive cunoscute ca radicali liberi.

Aceste legume sunt deosebit de bogate în antociani, substanță care le conferă culoarea neobișnuită.

Conform unui studiu, unul dintre antocianii conținut de vinete, numit nasunin, creează o protecție eficientă a celulelor în faţa unor factori externi agresivi.

În plus, aceste legume reduc riscul bolilor cardiovasculare, întăresc inima, scad nivelul colesterolului rău, controlează nivelul zahărului din sânge, micşorând astfel riscul de diabet, datorită polifenolilor pe care îi conţin.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate