Beneficiile fructelor și legumelor de toamnă
Articol editat de cristina.rusu, 14 septembrie 2017, 06:00
Articol editat de cristina.rusu, 14 septembrie 2017, 06:00
Toamna este anotimpul care ne oferă posibilitatea de a consuma legume și fructe proaspete și sănătoase care ne vor pregăti pentru iarnă.
Dovleacul, această legumă gustoasă şi parfumată, este bogat în beta-caroten, vitamina C și acid folic, fiind un antioxidant important. Consumul său poate reduce riscul de apariție a cancerului și poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare.
Semințele de dovleac au, de asemenea, o valoare nutrițională ridicată și sunt utile pentru organism datorită zincului și acizilor grași omega-3. Este potrivit pentru masa principală, garnitură sau desert.
Un alt fruct cu multe beneficii pentru sănătate este mărul. Merele vindecă, energizează și combat kilogramele în plus. Principalele proprietăți benefice ale merelor se datorează conținutului ridicat de antioxidanți și pectină din compoziția lor, prin combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi şi stimularea procesului natural de detoxifiere a corpului.
Strugurii, un alt fruct de sezon, conțin mult calciu, magneziu, sodiu, fier, aluminiu, mangan, sulf, fosfor, cupru, iod, brom, zinc și siliciu. Sunt bogaţi în vitaminele C, B1, B2 și E.
Perele moi, dulci şi parfumate sunt bogate în fibre. Ele ajută la menținerea unui nivel scăzut de colesterol în sânge și îmbunătățesc controlul asupra glicemiei.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal