Premieră pe mapamond: patru studente din Italia au creat oul vegan
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 septembrie 2017, 06:00
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 septembrie 2017, 06:00
Are aspectul și caracteristicile organoleptice ale unui ou de găină fiert tare, numai că este produs în întregime cu ingrediente vegetale.
”Oul vegan”, brevetul nr 100 inventat la Universitatea din Udine, se prezintă ca un produs gata de consum, potrivit pentru cei care respectă o dietă vegetariană, dar şi pentru persoanele care au colesterolul mărit sau suferă de boala celiacă, fiind lipsit de colesterol și de gluten.
Produsul, inventat de patru studente de la facultatea de Ştiinţe şi Tehnologii Alimentare din Udine, Francesca Zuccolo, Greta Titton, Arianna Roi și Aurora Gobessi, este rezultatul unui an și jumătate de experimente efectuate în laboratoarele departamentului de științe alimentare, de mediu și animale al universităţii din Udine. Săptămânile viitoare, brevetul va fi prezentat companiilor potențial interesate de achiziționarea procedurii pentru obținerea acestui nou produs alimentar.
Oul vegan este realizat integral din ingrediente de origine naturală și vegetală, în cea mai mare parte proteice, în special făinuri din diferite leguminoase, uleiuri vegetale, un agent de gelifiere și o sare specială. Este un produs refrigerat, gata pentru consum, care poate fi mâncat în salate sau în combinație cu diferite sosuri.
Zona de interes este industria alimentară, în special companiile care produc deja pentru consumatorii vegani. Produsul va fi comercializat în magazine alimentare organice, vegetariene și vegane, dar şi în orice supermarket, având în vedere cererea tot mai mare a consumatorilor pentru produsele de acest tip, specifică inventatoarele.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.