Psihologia selfie-ului
Articol editat de cristina.rusu, 20 septembrie 2017, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 20 septembrie 2017, 12:00
Oamenii de știință au explicat că bărbații și femeile îşi fac selfie din unghiuri diferite, datorită psihologiei atracției, străduindu-se să se prezinte într-o lumină optimă în ochii sexului opus și al rivalilor.
Atunci când imaginea vizează o audiență feminină, bărbații se fotografiază la înălțimea capului. Astfel ei arată mai binevoitori şi mai empatici. Dacă fotografia este destinată reprezentanților sexului puternic, ei preferă ca aparatul să fie la nivelul taliei, deoarece aşa arată mai înalţi şi mai dominanţi.
Fotografiile făcute de la un nivel mai jos sunt şi pe gustul doamnelor – bărbia pare mai masivă și acesta este un semn evolutiv excelent. Pentru a fi mai atractive pentru bărbați, doamnele se fotografiază de sus, deoarece par mai mici, mai blânde, mai slabe, mai convingătoare.
Dacă fotografiile sunt pentru prietene, camera este pusă în dreptul feţei.
Ca și în cazul altor specii sociale, oamenii folosesc condiția fizică relativă pentru a controla impresia. Deși aceste strategii de a impresiona au rădăcini adânci în antichitate, ele apar acum în ceva foarte contemporan, fotografilie, a spus unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Florida.
Oamenii de știință au analizat sute de fotografii de pe site-uri de dating, Instagram și Linkedin.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal