Roșiile în conservă, mai bune decât cele naturale
În timpul verii, merită să conservăm anumite fructe şi legume, a declarat prof.dr. Donka Baikova, specialist în alimentaţie şi nutriţie, şef al catedrei de Medicină preventivă din cadrul Facultății de Sănătate Publică a Universității Medicale din Sofia.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 septembrie 2017, 06:00
Potrivit acesteia, orice metodă de conservare presupune un risc de pierdere a vitaminelor:
Vitamina C se pierde în proporţie de aproximativ 30-40%, însă rămâne o cantitate suficientă pentru a fortifica organismul în timpul iernii, a explicat specialistul.
Profesorul bulgar a precizat că prin unele procese ale prelucrării termice, în cazul roşiilor spre exemplu, antioxidantul licopen devine chiar mai benefic și mai uşor de digerat de organismul uman:
Este vorba despre peste 500 de substanţe biologice active, care protejează oamenii moderni și reduc riscul reacțiilor la stres, riscul de cancer şi afecţiuni cardiovasculare. În timp ce se pierde puţină vitamina C, se obțin alte substanțe utile, a mai spus specialistul bulgar.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta online AICI: