”Săritul” peste micul dejun dublează riscul de ateroscleroză
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 octombrie 2017, 06:00
Omiterea micului dejun poate fi fatală pentru mulți oameni, deoarece astfel se dublează riscul de ateroscleroză, ceea ce face ca pereții arterelor să fie mai groși.
Cercetătorii au prezentat rezultatele unui studiu efectuat în Spania timp de 10 ani, cu participarea a 4.000 de persoane. 25% dintre acestea au declarat că nu săreau niciodată peste micul dejun, asigurându-şi 20% din consumul zilnic de calorii. Majoritatea celor chestionați – aproximativ 70% – consumau dimineaţa doar 5% din aportul zilnic de calorii, iar 3% nu mâncau deloc. Ultimul grup a prezentat cel mai mare risc de boli cardiovasculare.
Potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, în anul 2015, 17,7 milioane de persoane care sufereau de boli cardiovasculare au murit în întreaga lume. Cei care nu mănâncă micul dejun au, de asemenea, niveluri ridicate de indice de masă corporală, hipertensiune arterială și glicemie crescută.
Participanţii la studiu care au consumat dimineaţa doar 5% din aportul zilnic de calorii au avut un nivel de risc dublu de ateroscleroză.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.