Murăturile – sănătate la borcan
Articol editat de cristina.rusu, 8 octombrie 2017, 06:00
Mâncărurile preparate în timpul iernii sunt mult mai gustoase dacă sunt consumate alături de murături.
Varza murată, castraveciorii acri, gogoşarii, conopida, pepenaşii nu trebuie să lipsească de pe masă în lunile de iarnă. Cele mai benefice pentru sănătate murăturile sunt cele fermentate în mod natural.
Acestea sunt conservate numai cu sare și apă, fără alți aditivi sau tratament termic. În murăturile de casă, calitatea legumelor este păstrată, deoarece nu sunt fierte.
În procesul de fermentație naturală, enzimele sunt eliberate și vitaminele sunt păstrate. Enzimele drojdiilor fermentative accelerează metabolismul.
Legumele fermentate sunt digerate foarte ușor de către organism. Drojdiile din murături ajută la reducerea nivelului de zaharuri din organism, iar bacteriile acidului lactic previn transformarea enzimelor intestinale în cancerigene.
Murăturile conțin cantități importante de vitamine, enzime, acizi grași omega-3 și probiotice.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.