Ascultă Radio România Cluj Live

Utilizări mai puţin cunoscute ale zahărului

zahar cubic

zahar cubic

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 octombrie 2017, 06:00

Este cunoscut faptul că abuzul de zahăr nu este bun pentru sănătate, însă el poate fi de ajutor prin alte utilizări.

Zahărul vindecă rănile – Un studiu a demonstrat că zahărul tos presărat pe răni ajută la vindecarea acestora, în special în cazurile în care antibioticele şi alte metode nu funcţionează.

Exfoliant pentru buze – Se masează buzele delicat cu mișcări rotative. Acest truc este foarte util, dacă buzele sunt umflate sau crăpate.

Exfolierea corpului – Unul dintre cele mai economice și simple exfoliante pregătit acasă se bazează pe zahăr combinat cu ulei de măsline. De asemenea, zahărul poate extinde durata de valabilitate a biscuiţilor. Pentru a păstra biscuiţii sau prăjiturelele proaspete mai mult timp, se adaugă un cub de zahăr în cutia în care sunt depozitate.

Produs de spălare a mâinilor – Dacă mâinile se murdăresc cu ulei de motor sau altceva dificil de curățat, zahărul poate fi de ajutor. Se amestecă cu orice ulei și se curăţă mâinile, după care se clătesc cu apă.

Scoaterea petelor – Zahărul poate elimina petele de iarbă. Pur și simplu, se presară zahăr pe pata umezită și se lasă să acționeze între 40 și 60 de minute. Rezultatul va fi surprinzător.

Zahărul prelungește viața florilor, ajutând la menținerea prospețimii acestora. În apa cu care se udă florile se adaugă trei linguri de zahăr și două linguri de oțet. Lichidul este benefic pentru tulpini, iar oţetul previne producerea de bacterii.

În cazul înțepăturilor de insecte, se recomandă aplicarea unei bucăți de zahăr în zona afectată. Acest lucru va permite eliminarea veninului și va preveni inflamarea.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate