Alimentele bogate în potasiu asigură sănătatea inimii
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 octombrie 2017, 06:00
Bananele, avocadoul, caisele, spanacul, somonul și cartofii dulci pot ajuta la prevenirea atacurilor de inimă, indică rezultatele unui studiu realizat în SUA.
Aceste alimente sunt o sursă excelentă de potasiu, ale cărui beneficii pentru sănătatea inimii sunt susţinute de autorii cercetării.
Pentru a determina dacă alimentele bogate în potasiu oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare, specialiştii Universităţii din Alabama au realizat un experiment pe şoareci. Rozătoarelor le-au fost oferite cantități diferite de potasiu. De asemenea, a fost efectuată o analiză a depunerii de grăsimi pe arterele lor. Cercetătorii au descoperit că șoarecii cărora li s-au administrat cele mai mici cantități de potasiu au avut mai multe depozite de grăsimi în artere, fenomen cunoscut sub denumirea de calcificare vasculară.
Rezultatele studiului nostru dezvăluie beneficiile unor cantităţi adecvate de potasiu pentru a preveni calcificarea vasculară, precum şi efectul advers al deficienţei acestui element. Dacă descoperirea va fi confirmată, persoanelor cu risc crescut de boli cardiovasculare, li se va putea prescrie potasiu în scopuri preventive, a declarat coautorul studiului, Paul Sanders.
Doza zilnică de potasiu recomandată de British National Health Service este de 3.500 de mg.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.