Ascultă Radio România Cluj Live

Alimentele bogate în potasiu asigură sănătatea inimii

alimente bogate in potasiu

alimente bogate in potasiu

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 octombrie 2017, 06:00

Bananele, avocadoul, caisele, spanacul, somonul și cartofii dulci pot ajuta la prevenirea atacurilor de inimă, indică rezultatele unui studiu realizat în SUA.

Aceste alimente sunt o sursă excelentă de potasiu, ale cărui beneficii pentru sănătatea inimii sunt susţinute de autorii cercetării.

Pentru a determina dacă alimentele bogate în potasiu oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare, specialiştii Universităţii din Alabama au realizat un experiment pe şoareci. Rozătoarelor le-au fost oferite cantități diferite de potasiu. De asemenea, a fost efectuată o analiză a depunerii de grăsimi pe arterele lor. Cercetătorii au descoperit că șoarecii cărora li s-au administrat cele mai mici cantități de potasiu au avut mai multe depozite de grăsimi în artere, fenomen cunoscut sub denumirea de calcificare vasculară.

Rezultatele studiului nostru dezvăluie beneficiile unor cantităţi adecvate de potasiu pentru a preveni calcificarea vasculară, precum şi efectul advers al deficienţei acestui element. Dacă descoperirea va fi confirmată, persoanelor cu risc crescut de boli cardiovasculare, li se va putea prescrie potasiu în scopuri preventive, a declarat coautorul studiului, Paul Sanders.

Doza zilnică de potasiu recomandată de British National Health Service este de 3.500 de mg.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate